Linnsey - Where the stars go blue!

Alla inlägg under juni 2009

Av Linn - 7 juni 2009 21:50

Nu ska jag skriva om någonting som gör mig riktigt larvig men så får det va.


Ibland får jag en sån där tomhets känsla och jag känner mig ensamast i världen, även om jag vet att så inte är fallet, för jag har helt seriöst världens bästa familj och vänner, vad hade man gjort utan dom?


Nåja, sånna där dagar när jag känner så, så börjar jag naturligtvis fundera på framtiden och hur den kommer vara.

Jag är 21, fyller 22 om ett halvår, och har i princip hela livet framför mig, om bara några veckor kommer jag bli mamma.


Jag har alltid kännt mig självständig och aldrig kännt att jag behöver ha något förhållande. Alltid haft en illusion om att jag aldrig skulle klara av att bo med någon annan.


Men, jag börjar ändra uppfattning, om det nu är så att jag börjar bli "vuxen" eller om det är en massa hormoner som spökar det har jag ingen aning om.


Men iaf, jag vill hitta någon, jag vill flytta ihop, förlova mig, ev gifta mig... Ha en "riktig" familj helt enkelt, sån där med villa, volvo och vovve ni vet=)


Men nu till den stora funderingen, jag vet att de bara är larv och att jag har mycket tid på mig, men det känns verkligen inte som att ja kommer träffa någon, hur ska det gå till? Jag är nästan aldrig ute bland folk, och nu kommer det ju bli ändå mindre tid för att träffa någon.

Sen om man väl träffar någon ska den personen acceptera att jag har barn, och barnet ska acceptera han.

Och jag har av någon anledning fått den uppfattningen att det är svårt att hitta någon om man har barn, att det inte direkt är "attraktivt", speciellt inte om man är ung. Sen ska ju karln ifråga acceptera mig, och jag har fått för mig att ja är jävligt svår att leva med.


Men jag vill ha det där vardagliga livet, och dom där speciella myskvällarna när man lagar någon god middag, kryper upp i soffan tillsammans och kollar på nån bra film, och bara är efter att ha lagt barnen och äntligen har ensam tid.


Nåja, de lär väl dröja ljusår innan jag får uppleva detta.


Och som sagt, jag vet att det bara är larv, men just ikväll känner jag så, och har dessa funderingar och behöver skriva av mig lite.


Av Linn - 7 juni 2009 19:35

Eller snarare botten, mår fortfarande inte direkt bra, men lite bättre iaf.


Följde med Camilla till konsum å sen satt vi nere i hamnen ett tag, fick lite ny energi av det=)


Orkar inte laga mat, å är inte sugen på nånting heller, mår fortfarande lite lätt illa. Så det blev youghurt och mackor, nyttigt... not!


Idag har jag självklart röstat, sedan åkte jag till syster, hade noll energi och tyckte mest det var jobbigt, vi spelade kort och fikade som vanligt.


Har fått för mig att det inte är så långt kvar till förlossning (kommer antagligen ångra att ja sagt de där om 6 veckor när ja fortfarande sitter här utan bebis) Vet inte varför jag fått för mig det, bara en känsla jag har. Eller är det kanske bara önsketänkande?

Nåja, nån vecka till kan hon ju stanna inne, är ju faktiskt hela 6 veckor kvar tills det är dags egentligen.

Hon får iaf stanna inne tills ja fixat de mest nödvändiga, skötbord, vagn och madrass till korgen.


Imorgon ska ja på möte kl 10, så vi åker härifrån ca kl 9. Sen skulle mamma klippa sig, sen åker vi till valbo, ska kika lite, har ju presentkort där.

Måste försöka hitta en madrass till korgen oxå, kan va skönt att ha det gjort. Funderar på att höra om Lina är hemma imorgon, för då kanske vi kan åka förbi där å hämta skötbordet oxå=)

Kl 14 imorgon har jag tvättid, ska tvätta alla barnkläder, om ja nu hinner hem till dess, tvivlar, men har jag tur finns de väl nån tid på kvällen=)

Av Linn - 7 juni 2009 10:54

Mamma:

Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.


Barnet:
I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Av Linn - 7 juni 2009 10:11

Känner mig inte sådär på topp, har super ont i nacken, trött och konstig i magen?


Är hungring men så fort ja funderar på vad jag ska äta mår ja lite små illa, är inte det minsta sugen på nånting, inte ens godis (och då är de inte bra)


Har sovit kasst, vaknat många gånger, typ varje gång ja vänt mig eftersom jag haft så ont i nacken, klev upp runt 4 å tog en alvedon, tänkte att de skulle hjälpa, men icke.

Pyret levde även om en sväng, vet inte alls vad hon pysslade med men det var obehagligt till tusen=/


Vad ska jag göra av denna dag då? Är ju så att det är dags att rösta idag, och det ska jag ju sjävklart göra, jag och mamma skulle väl ner nångång runt 12?

Sen ska jag ev med till systeryster, hon tjatar ju om att vi aldrig träffas, men det har nog aldrig föresvävat henne att hon faktiskt kan komma hit nångång, så ja må väl passa på när pappa ändå ska dit.


Btw så är dvd luckan öppen igen, och den var även det när ja kom hem igår, varför kan den inte bara låta den vara stängd?

Av Linn - 6 juni 2009 20:40

Idag har vi varit på äventyr, halv 9 imorse startade resan till Borlänge, var väl framme runt halv 11, så vi fikade och pratade=) Sen åkte pappa och ulla vidare till min farbror och jag stannade kvar, alltid lika trevligt=)


Runt kl 4 kom dom å hämtade mig igen, och då hade pappa bestämt sig för att vi skulle åka nån annan väg hem, nå, de gick ju inte skit bra, åkte fel flera gånger, och vi var inte hemma förns ca 19:30, det kan man kalla sightseeing, åkte förbi där mamma är uppvuxen å så.

Hade bra ont i ryggen när vi kom hem, var hur skönt som helst att kliva ur bilen. Men hade varit trevligt om man kunde ha stannat kvar i blge, ett tag, men har möten i stan nästan hela veckan och är totalt pank så de går ju inte =/ Synd.


Vill kunna hjälpa, finnas där och få allt att bli bra igen, känns inte som att jag kan göra nånting å det är jobbgt. Hatar att se dig såhär.


Av Linn - 6 juni 2009 08:16

Okej, när jag satte mig här med min frukost i godan ro så märkte jag att dvd:n var öppen, nåja tänkte jag å tryckte på close så den åkte in.

Nu för bara 2 sekunder sen öppnandes den igen, bara sådär ändå? WTF tänkte jag nu. Gillar inte när elektioniska grejer gör lite som dom vill.


Känner mig lite stressad, jag sa till pappa att vi skulle åka halv 9, nu är kl 20 över å ja har fortfarande inte ätit klart, har handduk på huvudet och inget smink.


Näe, tror ja ska byta bh, den här kliar så ja kommer få panik innan dagen är slut.


Näe, nu ska ja ta sista tuggan av smörgåsen å göra mig klar.


Av Linn - 5 juni 2009 23:42

Nå man tyckte att det kunde vara nog med nostalgi för en dag, med tanke på hur jag kände när jag hörde alla glada studenter på deras kortegevagnar, som tjoade och hade sig för glatta livet, men nej, sitter å kikar lite på tv och på 5:an är det en film som heter Eight Below, och det bara kryllar av Siberian Huskys i den, dom är ju så underbara, så vackra.. och jag växtre upp med precis sådana hundar, tänk min alldeles egna lilla Loni, svart och vit med alldeles blåa ögon! Bland dom vackraste djuren som finns. Man önskar ju att man var liten å sprang omkring med alla valparna på gården igen!!


"Titta Mamma, vilken fin"

Av Linn - 5 juni 2009 22:02

Nu har snart hela fredagen gått och jag har inte gjort mycket vettigt, eller jo jag har ju städat iaf, plockat, diskat och dammsugit=)

Annars har ja mest suttit här å degat, haft tråkigt och återigen blivit godissugen... det där lömska suget smyger sig på, på kvällen.

Var hem till mamma för å försöka få mig lite snask men icke!

Vi spelade spel istället=)


Lina var en räddande ängel idag, hon hade kvar järntabletter sen hon var gravid och dom kom hon förbi med, fick även hallonblads te=) Tack så mycket!


Imorgon åker vi till Borlänge för å hämta bilstolen, trevligt trevligt=)



Presentation

Omröstning

Vem är du?
 Familj
 Vän
 Bekant
 Ingen du känner.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards