Linnsey - Where the stars go blue!

Alla inlägg under maj 2009

Av Linn - 10 maj 2009 22:23

Mamma:

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.


Barn:

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ca 41 cm från hjässa till häl. Huvudets omkrets är 28 cm.

Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

Av Linn - 9 maj 2009 21:29

Idag åkte sara hem=/ Och jag har inte gjort mycket, har läst en del, spelat lite kort med mamma och varit hemma hos Ulla å fikat eftersom hon fyllde år igår.


När ja kom hem la jag mig å läste igen och somnade.


Har sovit från å till sen dess, och är fortfarande svinigt trött, så jag funderar på att gå å lägga mig igen.

Av Linn - 8 maj 2009 15:59

Nå, tror foglossningen satt igång ordentligt. Var ute å gick med Sara och Astrid och jag brukar ju ha lite små ont i ljumskarna sådär men de är ja ju van vid. Så tänkte jag mitt dumma nöt att jag skulle försöka få lite fart på Astrid så jag satte igång å sprang lite, inte mycket alls bara några steg. och de va nog de dummaste jag kunde göra för sen dess har jag kanon ont i ljumsken, kan knappt gå känns de som å de blir bara värre. Om jag har suttit ner och ska ställa mig upp känns det som att halva jag blir kvar på stolen=/

Hoppas de blir bättre igen.


Igår gick en liten bit av slemproppen oxå, eller jag tror att de var det iaf, skrev i ett forum på familjeliv och dom trodde oxå att det var det, men no worry så länge inte värkarna sätter igång, den kan ju återbildas oxå.

Men mamma tyckte jag skulle ta det lugnt så de är väl det jag ska göra antar jag.


Sara ville gå ut å sätta sig så vi får väl ta å göra det då=)

Av Linn - 8 maj 2009 10:00

Igår gjorde vi inte så tok mycket, tog en kortis till promenad, spelade en massa yatzy och kort och så gjorde vi makaronisallad, huuur gott som helt. Bjöd även hit Lars och Mamma.


Sen spelade vi ännu mer kort med mamma, flera timmars kortspel blev det=)


Jag färgade sen håret på Sara, och även pannan, öronen och nacken=/

Men de blev bra, det blev en skit snygg röd färg=)


Sen slingade hon på mig, det blev ljust, jätte ljust (kanske bara jag som tycker det eftersom jag inte är van) ska duscha efter frukosten så ska jag fixa till håret sen får vi se vad jag tycker=)


Ska som sagt göra iordning frukost nu tror jag, annars vet jag inte vad som händer i dag, blir nog nån promenad å så.


Av Linn - 6 maj 2009 08:51

Igår kom Sarisen, jag åkte in med halv 11 bussen och hade ca 45 min att slå ihjäl så jag hämtade ut min telefon (äntligen) och sen rör jag mig som en snigel så behövde inte vänta såå länge när jag kom till station eftersom det drog ut på tiden på phone house.


Vi gick och fikade på Coffee house by Gorge, mamma kom dit när hon slutat jobba hon oxå och sen åkte vi hem.


Gjorde inte så mycket igår, vi tvättade, lagade middag, var ute å gick en liten sväng, kollade på tv och gjorde en massa quizzes på facebook.


Jag ska hoppa in i duschen om ett tag, osså ska vi äta frukost, gå en kortis med Astrid och sen ska vi åka in till stan med halv 12 bussen. Jag ska nämligen vara på Arbetsförmedlingen kl 13.


Sen ska vi nog gå på stan lite grand, vi får se vad vi göra=)


Ikväll blir det comunityteater möte och annars vet jag inte vad som händer.

Av Linn - 4 maj 2009 19:34

Har det varit hela dagen idag, men samtidigt ganska skönt, inte samma press på sig att vara ute, och jag har faktiskt putsat fönstren idag, väldigt slarvigt men det är en klar förbättring iaf.


Har även plockat och donat så nu är det bara att dammsuga och diska sen=)


Har varit hos mamma å spelat kort idag oxå förstås, osså tog vi en sväng till bergby å lämnade in T3:an på skolan.

Var även in på solberga å lämnade tillbaka arbetsnyckeln, känns ju lite onödigt å ha den när jag inte jobbat där sen i höstas, och kommer inte göra det på väldigt länge, om jag nu kommer göra de nångång igen.


Imorgon kommer Sarisen! Ska åka in å möta henne, åker med halv 11 bussen och har då ca 40 min på mig innan hennes tåg anländer så då ska jag gå till The Phone House å hämta ut min älskade telefon som är färdig nu, som jag saknat den!

Kunde åka med Mamma hem, så får se om de blir nån fika.


På Onsdag ska vi in igen eftersom jag ska på arbetsförmedlingen på informationsmöte. Undrar vad dom har å säga om att jag är gravid?


Ska ringa till nån på löne oxå å höra hur det är med lönen egentligen?

Och så ska jag ringa familjerätten:D Får göra det imorgon innan jag åker in=)

Och just de ja, måste ju fylla på busskortet, hur ska det gå till? Ajaj...

Av Linn - 3 maj 2009 22:11

Känner mig så sjukt utmattad hela tiden, energin finns inte där.

Levde upp lite grand nyss iaf när jag och Camilla var ute å gick.


Har inte gjort mycket idag, spelade kort hos mamma, första omgången blev vi totalt utklassade när mamma vann med ca 600 poäng och jag och Lars låg på minus båda 2.


Gick hem efter ett tag, mådde skit rent ut sagt, kollade datorn och sen läste jag en sväng, men då började pyret leva om som tusan, så låg å njöt och tittade på magen som gungade fram och tillbaka, kan inte förklara känslan, samtidigt som det är det bästa jag varit med om är det jobbigt eftersom man vill dela det med nån men är ensam, men som sagt det är ju ett medvetet val, jag visste ju att jag skulle vara själv när jag beslutade att behålla miraklet. Nåja, hon levde om som tusan iaf, vet inte om hon firade att vi är en vecka närmare förlossningen eller nått sånt.


Slocknade iaf efter ett tag, sov nån timme å när jag vaknade kollade jag på tv å sen gick jag hem till mamma å åt mat, blev bjuden på tacos. Gott var det och mätt blev jag.


Sen har jag varit hemma, kollat på Bones och sen har jag och Camilla som sagt tagit en liten promenad.

Av Linn - 3 maj 2009 14:08

Mamman:

 Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet:

I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.

Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Presentation

Omröstning

Vem är du?
 Familj
 Vän
 Bekant
 Ingen du känner.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards