Linnsey - Where the stars go blue!

Alla inlägg under april 2009

Av Linn - 12 april 2009 22:45

Har varit på kasst humör mer än halva dagen, vaknade och hade ont i huvudet, åt frukost och sedan begav jag mig ut på en promenad, hade Ulf som sällskap i telefon, sorry för mitt dåliga humör, och tack för att du försökte få mig må bättre.


När ja kom hem diskade jag och så, var meningen att jag skulle städa, men kom aldrig så långt... fick bara mer och mer ont i huvudet så jag la mig på soffan å började kolla på "Bedtime stories" Men klarade inte av att titta pga huvudvärken så la mig å sov en stund, tänkte att de skulle bli bättre av det, men icke.


När ja vaknade ringde jag Mamma å gick dit å spelade lite kort.

Lagade mat där, blev potatis och morots gratäng med fläskfilé hur gott som helst kan jag lova=)

Efter maten blev det mer kortspelande och min lillebror är nog den sämsta förloraren som finns!

Följde sedan med mamma ut på promenad med Astrid å nu sitter jag här.


Nu ska jag nog plocka lite i sovrummet å sedan gå å lägga mig.

Måste ha tag på en byrå nu så jag kan börja sortera alla barnkläder å få bort dom, ser bra stökigt ut i sovrummet kan ja lova!


Av Linn - 12 april 2009 22:41

Mamma: 

Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen. Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?

Barn:

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka

Av Linn - 11 april 2009 22:02

Idag har det varit familjen för hela slanten.


Vaknade runt 9, klev då upp och åt frukost, och sedan runt halv 11 gick jag och mamma på en liten promenad. När ja kom hem gjorde jag mig iordning å sedan gick ja hem till mamma där vi deklarerade och sedan spelade vi lite kort.


Kl 13 åkte jag och min lillebror med pappa till Bergby, runt halv 3 kom även mamma och vid halv 4-4 åt vi mat=) Sedan spelade vi massa kort.

Kom hem från berby runt halv 9 tror jag. Är lite orolig för pappsen för han fick jätte jätte ont i magen=/


Kom för en stund sedan hem från en promenad med Camilla, jag har så sjukt ont i ryggen(en bit under skulderbladen och så går det typ fram till magen) så tänkte att de kanske skulle hjälpa om man rörde på sig, men icke sa nicke, fick bara ondare, och fick även ont i ena ljumsken (kan de vara foglossning på gång?) Vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt, det funkar inte att ligga, inte att sitta, det gör ont att röra på sig och alvedon hjälper inte.

Om nån har något tips så vore jag väldigt tacksam för råd.

Fick låna Ullas värmedyna så jag ska lägga mig på den innan jag ska sova tänkte jag så får vi se om den hjälper någonting.

Av Linn - 10 april 2009 22:54

Dagen har spenderats på en massa olika sätt, vaknade runt 8, käkade frukost å sedan började jag kolla på High School Musical 3, men tröttnade rätt så snart.


Runt halv 11 gick jag och mamma ut på en promenad, gick runt stugfjärn, var mest bara jobbigt, blev sur och irreterad, antar att de berodde på ryggen som värkte som attan.


Gick över till Camilla en sväng å terroriserade dom ett slag, sedan gick jag med mamma ner på kosnum, handlade en massa onyttigt.


Följde med mamma hem och spelade kort och fikade.


Gick sedan hem ett tag och sen vidare till pappa där vi oxå spelade lite kort, och sedan begav vi oss till bergby och käkade tacos hos syster yster.

Storebror såg likadan ut som han nästan alltid gjort, men hade väl inte väntat mig nånting annat heller.

Efter maten spelade vi poker och krypcasino.


Och nu sitter jag här, nyss hemkommen.


Känns som att halsvärken är påväg tillbaka, usch vill verkligen inte det.


Imorgon blir det bergby igen och påskmiddag, godis och trevligt sällskap=)


Nu ska jag gå å lägga mig i sängen innan ryggen tar kål på mig, gör så fruktansvärt ont, och då har jag ändå tagit en alvedon.

Glad påsk och God natt!

Av Linn - 10 april 2009 10:02

All storts teater och musik, vill vara delaktig i nånting igen, ha nånting att syssla med. Jag saknar alla dessa långa jobbiga dagar som teater repetioner innebär, jag saknar till och med den där perioden när man varit upp i varandra för länge och man stör sig på minsta lilla.


Jag är inte helt på det klara med vad det egentligen är jag saknar, är det att stå på scen, eller är det att bara vara delaktig i nåtning?


Musiken saknar jag som en tok, även fast jag nästan alltid känner mig värdelös efter en sånglektion eftersom det aldrig blir som jag vill, och jag vet att det är mitt eget fel, det är nån jäkla spärr som sitter där som vägrar flytta på sig.


Jag vill ha en gemenskap, en sammanhållning, en "familj" igen!


Helt sjukt vad understimulerad jag blir på engång.


Jaja, på onsdag är det rep med "jävla finnar" igen, och på torsdag ska vi till Edsbyn och ha föreställning, även fast jag inte är "en i gänget" där längre så är det bättre än inget alls.


Ibland får jag den där känslan av att bara vilja "krypa" in i ett teater stycke eller en låt,


Kommer helt oväntandes repliker från "jävla finnar" lite titt som tätt.

"Och då kommer du stå där tacksamt med mössan i hand.

Jag fattar inte hur du kan säga att det ska bli skönt, det är ju döden för norrsundet"


"Men jag tycker inte det är döden, utan livet. Jag har fortfarande flera år kvar i arbetslivet, det ska bli en utmaning"


"Utmaning? Du använder ju alla deras klyschor"


"Klyschor?"


"Ja, du låter som alliansen"



Av Linn - 9 april 2009 20:09

Har varit till barnmorskan idag, hon var hur trevlig å gullig som helst, hade nästan tappat hoppet om att de fanns trevliga barnmorskor på det där stället.


Vi mätte magen, och jag låg precis på den övre kurvan, men hon sa att de var helt normalt eftersom jag är lång.

Lyssnade på hjärtslagen oxå, 156 slag/min.

Tog även blodvärde och jag ska äta 1 järntablett om dagen. Kändes skönt att prata med henne, för hon trodde att min huvudvärk berodde på järnvärdet iaf, även om jag inte har lågt blodvärde så har jag mycket lägre än vad jag hade när jag skrevs in(hade väldigt högt vid inskrivningen) och det beror tydligen inte på hur lågt blodvärde man har utan det är individuellt, så eftersom jag låg så högt från början, så var de lågt för mig. Konstigt att ingen annan reflekterat över det innan, 2 barnmorskor, hc och akuten... jaja nu håller vi tummarna för att de blir bättre.

Känner mig lite som en flodhäst när jag vaggar fram som jag gör, inte ens Mamma känner igen mig längre... illa illa!


Grattis till min kära kusin som fyller 21 idag=)


Ikväll anländer bror till gästrikland, får väl se vilken dag man ska träffa honom, om de blir imorgon eller inte förns på lördag, då vi ska äta påsklunch eller middag hos syster, om jag inte har helt fel nu.


Funderar på att ta ett bad, hoppas att ryggvärken dämpas av det, glömde ta upp det med barnmorskan.

Av Linn - 9 april 2009 08:56

såg nu att det bara är 20 min kvar innan vi ska åka iväg till barnmorskan, kanske dags att sätta fart? sitter här i sovkläderna å håret åt alla håll....

Av Linn - 8 april 2009 20:30

inte mycket att säga idag, känner mig lite smått bortglömd, som att folk glömmer bort att man finns.


Har inte gjort mycket idag, vaknade runt kl 6 (av förkylningen) gick då upp å kollade på tv å somnade om runt kl 7 kanske, tittade på vakna med the voice och hörde väl det i sömnen för jag drömde då att jag var med i det programmet å var en av radiopratarna.


Har varit hemma hos mamma å spelat idag med, inte så konstigt kanske.

Följde med hem till pappa å fick massage, men han sa att de inte var nå fel på min rygg, vilket är konstigt eftersom de gör så sjukt ont till och från.


Sen dess har jag bara varit hemma, kollat på tv, lagat mat. Det blev pannbiff med lök, råkade koka potatisen lite för länge eftersom jag totalt glömde bort den men de blev potatismos av den=) tur att man är lite påhittig ibland:P Och gott blev de så det var ju tur=)


Näe, ska faktiskt snart gå å lägga mig å lösa lite korsord...

Presentation

Omröstning

Vem är du?
 Familj
 Vän
 Bekant
 Ingen du känner.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards